Dra ner på tempot, stanna upp, vara här, ta några djupa andetag, en mikropaus, stilla, varsamt och inkännande, bit för bit, steg för steg. Njut av resan!

OM JENNY

Vem är du?

Mitt namn är Jenny, bosatt i natursköna Häglinge med man, två barn & hund. Jag är ödmjuk och tacksam över att få arbetsträna på Källarbacken AB, detta efter en långvarig sjukskrivning för utmattningssyndrom. Genom arbetsträningen provar jag nya sätt att arbeta på och bygger en mer stabil grund att stå på inför ett mer hållbart arbetsliv på sikt.

Jag är utbildad socionom, yoga- och meditationslärare, med ett stort intresse för holistisk hälsa. Jag är en kunskapstörstande själ som brinner för mänsklig hållbarhet och har alltid förundrats över vår mänskliga komplexitet. Som person är jag empatisk, omhändertagande och nyfiken som älskar att grotta ner mig i ämnen som berör mitt hjärta. Böcker är mitt kärleksspråk och läser gärna allt i bokväg som innehåller filosofi, hälsa och psykologi. Att vistas i naturen så ofta som möjligt fyller på mitt livselixir! Jag älskar alla årstider och dess skiftningar. Älskar hjärtliga samtal. Älskar att fika/äta utomhus. Älskar att inspirera andra till att bjuda in mer härligheter i livet. Älskar att guida andra i yogans och meditationens värld. Älskar rörelse, att få röra på kroppen dagligen. Älskar doften av regn och vinden mot min kind. Älskar att förundras av vackra ting och mycket mer! 

Hur hamnade du på Källarbacken AB? 

Min nyfikenhet på naturens roll för välbefinnandet startade under min sjukskrivning. Mitt mående förbättrades av att vistas i naturen och vändpunkten kom genom mitt deltagande i NUR, en naturunderstödd rehabilitering. Jag fick möjligheten att komma till gården Kluvhult som ligger naturskönt på Nävlingeåsen. Gården drivs av Britt-Marie Bjerre som har avtal med Region Skåne och erbjuder NUR till dig som är sjukskriven för stressrelaterad psykisk ohälsa. Förskrivning av remiss sker via NUR-ansluten vårdcentral eller psykiatrimottagning. För mer information se länk till Kluvhult nedan. Att vistas i naturen var som att komma hem igen, hem till mig själv. Med hjälp av naturen så kunde jag landa, mjukna och återupptäcka mer av mig. Jag fick höra talas om Marianne och hennes verksamhet genom en gemensam vän och jag bestämde mig för att prova på skogsbad. Det var en underbar upplevelse och naturen har blivit en viktig återhämtningsplats för mig sedan dess. Det var efter mötet med Marianne som chansen till arbetsträning i hennes verksamhet uppkom, vilket jag är otroligt tacksam över idag.

https://www.kluvhult.se/NUR.html

Vad är ditt mål? 

På något sätt är inte målet det viktigaste för mig längre, utan vad som händer under resans gång. Jag har alltid inspirerats av människor som vågar leva sina liv efter hjärtats kompass i stället för samhällets normer. Med det som utgångspunkt är mitt mål att göra annorlunda än tidigare och hitta min väg fram till ett friskare liv!

Är det något mer du vill berätta om dig själv? 

Jag hoppas kunna bidra på mitt sätt utifrån mina tidigare erfarenheter samt upptäcka nya sätt och utvecklas på som medmänniska och kollega. Det är en sann glädje att få vara en del av källarbacken AB och få tillbringa dagarna med Marianne och alla härliga skogsbadare! Jag ser fram emot att ses i skogens rum!

bild 5.jpeg
bild 4.jpg
bild.JPG