top of page

MorgonSkogsbad på Hovdala

Shinrin yoku på japanska, forest bathing på engelska och skogsbad på svenska.

Vi vandrar sakta in i skogen på naturstigar som snirklar sig fram, vi strosar sakta in i skogens alla färger, dofter, ljud, upplevelser. Vi sitter stilla för att se det lilla – kanske en myras slit eller en snigels stilla framfart. Lyssna – vad är det du hör? Känn – vad känner du? Vinden mot huden, handen mot mossan, regnet mot din kind eller vad känner du inombords, vad händer inuti i dig? Smaka, hur smakar det att vara i naturen? Vad hör du? Vilka ljud är nära och vilka är långt borta, hur upplever du dessa ljud? Under skogsbad händer något inom dig, vi tillåter oss att uppleva detta och vi tillåter naturen ha sin gång, medan vi finns här och nu.

I skogsbad tillåts alla sinnena komma till tals, vi badar alltså inte i ordets rätta bemärkelse utan vi badar i naturens alla naturligheter.​

Plats:

Hovdala Naturområde, Hässleholm, Skåne

Klockan: 08.00 – 10.30

Samling:
Vi träffas en kvart före start, 07.45 Hovdala slotts parkering, vid Orangeriet.
Därifrån kör vi gemensamt till platsen för skogsbadet.

 

Vinster enligt forskningen:

Med skogsbad får du bl.a. ett stärkt immunförsvar, förebygg psykisk hälsa, kreativiteten ökar, du får lättare för att fatta beslut, blodtrycket sjunker och pulsen går ner – ett välbefinnande infinner sig. Att skogsbada ca 2,5 tim/vecka är vad forskningen rekommenderar för bästa och bibehållen effekt.

 

Är du i en utmattning eller knackar den på dörren är detta, enligt forskningen - Ann Dolling, SkogD, universitetslektor ett ypperligt sätt att både "mota Olle i grind" som att rehabiliteras.

"Många upplever att en guidad tur ökar den lugnande effekten eftersom man då får hjälp att fokusera på sinnesintrycken genom de övningar man gör och genom att man hela tiden blir påmind om att se, höra, dofta och känna. Då är det svårare för tankar kring stress, oro, vardagsplanering att få fäste och man kommer lättare till ro."

- Åsa Ottosson, författare och journalist.

Detta ingår:

  • En filt samt liggunderlag utlånas

  • Liten fika

Tänk på:

  • Kläder efter väder - tänk på att rörelserna ej är pulshöjande och det blir lätt kallt vid stilla aktiviteter.

Kostnad:
350 kr per gång. Vid bokning och betalning av alla 10 gångerna får du 10% rabatt.

 

Använd ditt friskvårdsbidrag!

Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare).

För privat person: betala via Swish: 123 26 86 665

För företag: Fakturering Moms tillkommer

20190908_120333.jpg
91795305_228873408469921_162897686510646
20200323_154946.jpg
bottom of page