Naturområden som planeras utifrån målet att besökaren ska känna sig trygg, ha ett välbehag i kroppen och en stark längtan att komma tillbaka – är Källarbackens motto.

REKREATIONSKONSULT

Är du skogsägare? Har du en konferensanläggning, spa eller tätortsnära skog och behöver hjälp med planering av dina naturområden för rekreation och friluftsliv? 

 

Frågorna kan vara många: Var, hur, när ska du anlägga vandringsleden/rid leden/mountainbikeslingan/hälsospåret?

Var finns bästa utsiktsplatsen? Vilka sevärdheter och upplevelser ska lyftas fram? Hur många prylar får det finnas i naturområdet innan det tar bort naturupplevelsen? Hur kan jag locka fler besökare? Vem är besökaren? Vilka är vinsterna med rekreation och friluftsliv?  

Jag kan hjälpa er med svaren.

 

Jag har mer än 10 års erfarenhet av planering av naturområden ur synvinkeln tystnad, välmående, rehabilitering och tillgänglighetsanpassning. Målsättningen är att få ut så många människor i naturen som möjligt på ett hållbart sätt. Att få besökaren att känna sig trygg och gå därifrån med en längtan att komma tillbaka.  

 

Samordnare eller samråd, här gäller det att samla alla som nyttjar naturområdet för en öppen dialog. Dialogen mellan de olika nyttjandegrupperna ökar samförståndet och skapar en gemsamhetsfaktor som gynnar alla. Markägaren får större förståelse för de ingrepp som görs, föreningslivet ges möjlighet att skapa de bästa förutsättningarna utifrån deras behov, hänsyn och respekt visas alla. Här erbjuder jag min kompetens som utomstående samordnare.

Vill du veta mer om Rekreation kika då in på följande länkar:

 

Boktips:

Gillar du likt vi att äta ute? Då är tipset boken ”Portionen under tian – Äta ute” av Hanna Olvenmark. Flera av recepten kan lagas på stormköket, andra är perfekta att förbereda hemma och ta med ut. En inspirerande bok med kreativa smakkombinationer. 

 

Jag har förvaltat strövområden med budget-, drift- och underhållsplanering, samt agerat bollplank vid nyanläggning och nedrustning. 

Är ni i behov av praktiskt eller strategiskt stöd vid planering och utveckling av vandringsleder? 

Är du nyfiken på mina tidigare arbetsuppgifter inom rekreation och friluftsliv, titta gärna in på följande länk: 

skogssallskapet.se/kunskapsbank/artiklar/2014-05-27-skogsbruk-med-varsam-hand.html

 

Eller ni kanske vill kvalitetssäkra era vandringsleder? Källarbacken AB, är en av få svenska aktörer som kan genomföra en inventering som bygger på Leading Quality Trails – Best of Europe standard. För att uppnå denna standard krävs det att vandringensleden är minst 5 mil och fördelad på tre dagsetapper därutöver poängbedöms det unika och variationen av landskapet.   

 

I Sverige är det endast Kullaleden på Kullaberg i Skåne som hittills blivit certifierad enligt ERA (European Ramblers Association) standard. Här var jag engagerad vid inventeringsarbetet för att ta fram de åtgärder som behövdes för att uppnå certifieringsnivån. 

Om du vill veta mer om ERA: www.era-ewv-ferp.org/

 

Efter över 10 år inom branschen med rekreation och friluftsliv har jag skaffat mig ett brett kontaktnät med allt ifrån arkitekter och bygg- och anläggningsföretag, till marknadsföring med kunniga översättare, illustratörer, layout och textskapare. Jag har också kontakt med GIS-kunnig personal för kartkonstruktion och inventering.

Pågående uppdrag:

Under 9 månader 2021 arbetar jag 50% för Svenska Kyrkan som samordnare inom projektet Pilgrims Walk for future.


PILGRIMSVANDRA FÖR KLIMATET!
Hur långt är du beredd att gå för en hållbar planet? Följ med på hela eller delar av den stora internationella pilgrimsvandringen som går ända från pilgrimsstaden Vadstena till klimatmötet COP26 i Glasgow. En enad motståndsrörelse och samtidigt en inre pilgrimsresa där vi hinner tänka och reflektera över våra egna liv. En livsviktig vandring fylld av både allvar och hopp!
Vill du veta mer om projektet klicka på loggan till höger om texten.

Min roll är att, tillsammans med övriga inom projektgruppen, samordna
vandringen inom Växjö- och Lundsstift.

För mer information och offert kontakta mig!

IMG_0535.JPG
20180808_091024.jpg
IMG_0107.jpg
20180808_090344.jpg
07 06 01 kattas jobb lund 034.jpg
PWF_logga.png