top of page

Smakvandring

Smak- och njutvandring i vackra Hovdala Naturområde, Hässleholm

Vi tar med dig på en vandring där du får besöka gömda pärlor som ligger utanför utmärkta vandringsleder. Du blir guidad till platser som visar Hovdalas historia, alltifrån vulkaner till militära rester som lämnat spår i landskapet. På natursköna ställen stannar vi för att inmundiga mat och delikatesser där Madde guidar i smakupplevelser utöver det vanliga. Ett av stoppen bjuder på te tillagad över öppen eld, hängmattor för trötta ryggar att vila sig i och du får även lära dig mer om Shinrin Yoku (skogsbad). Dagen spenderas i behagligt tempo där du ges möjlighet att stanna upp, beskåda utsikten och njuta av allt det vackra som lockar just ditt öga.

Vandringens läng är ca 1 mil och går på slingrande naturstigar.

Var: Hovdala naturområde strax söder om Hässleholm, Skåne.

Mötesplats: Boketorp parkering, samling kl 9:15. Här finns både toalett och möjlighet att fylla på vatten i din vattenflaska.

 

Koordinater Boketorp: 56.10390090553946, 13.710638246882583.

 

Datum: den14 april 2024 eller den 21 april 2024.

Sista bokningsbara datum: 7 april 2024, gäller för båda datum.

Klockan: 09.30 – ca 16.30. Sluttiden beror på väder, vind, takt och hur trevligt vi har det!

Kläder: Kläder och bekväma skor efter väder och vind. Det kan vara blött, torrt, lerigt, blåsigt, vindstilla, varmt, halt, snöigt och regnigt. Vandringen går på slingrande naturstigar.

Medtag: Ryggsäck där du kan bära dina matpaket (3 st.) som delas ut på plats, egen medhavd dricka, ligg- eller sittunderlag och något värmande att ta på dig när vi är stilla.

Ingår: Naturguide Marianne och Smakkreatör Madde, matpaket som innehåller alltifrån lunch till chokladprovning, te över öppen eld, hängmatta och många flera överraskningar.

Meddela eventuella matallergier!

Ordinarie pris: 1 399 kr per person

Early Bird:
Fas 1. Vid bokning och betalning före den 23 december 2023 är biljettpriset endast 999 kr per person.

Fas 2. Vid bokning och betalning mellan den 24 december 2023 – 13 januari 2024 är biljettpriset endast 1 195 kr per person.

Reservation: Vid eldningsförbud utgår eld.

Antal deltagare: Max 15 deltagare per tillfälle, minst 5 för att eventet ska genomföras.

Boendetips: https://explorehassleholm.se/

Era guider för dagen är:

Marianne Larsson äger och driver Källarbacken AB vars gröna tråd är Hälsa och Välmående i skog och natur. Natur och skog är ”verktygen” till byggandet av det inre ledarskapet och Marianne brinner för att coacha till det inre ledarskapet i samklang med skog och natur. 

 

Madle'n Sjögaardh äger & driver Café Madrix - Choklad, Te & Kaffebod sedan 1997. Madde älskar att möta nya människor. Att hålla och genomföra choklad-, lakrits- och teprovningar förgyller Maddes liv. 

 

Boka din plats till Smakvandring: BOKA

Nortic Avbeställningsförsäkring Villkor

Naturrika och Goda hälsningar

Marianne & Madde

20230204_100401.jpg
bottom of page