top of page

Att våga, att våga hoppa, att våga leva, att våga vara empatisk, att våga vara sårbar, att våga vara unik, att våga ha självempati, att våga ha fel, att våga.

OM MARIANNE

Vem är Källarbacken AB?

Källarbacken AB består av mig, Marianne Larsson, som är ägare och den enda anställda i företaget. Källarbacken ABs vision och ledord är Hälsa och Välmående i naturen.

 

Jag är uppvuxen på en mindre bondgård, där min pappa hade mjölkkor och bedrev skogsbruk. På den gården fick jag min trygghet och odlade det lugn som finns i mig idag. En av de platser jag drog mig undan till när jag behövde tid för mig själv hette just Källarbacken. Och så fick företaget sitt namn – efter en plats för trygghet och eftertanke.

 

Som person är jag lugn och inger förtroende. Jag är lätt att prata med – det har jag fått höra från både vänner och före detta kollegor. Mitt stora intresse är att röra mig i skog och mark. Där mår jag som bäst och kan samla mina tankar. 

 

Min utbildning har jag skaffat mig senare i livet. Som tonåring var jag rejält skoltrött och hoppade av gymnasiet. Men drygt 10 år och tre barn senare hade jag en ny vilja och nya mål. Jag utbildade mig till landskapsvetare. När utbildningen var klar fick jag jobb som naturguide och därefter som projektledare och rekreationskonsult. Inledningsvis inventerade jag befintliga friluftsområden för att sedan jobba mer med planläggning av friluftsområden. Nästa steg i karriären blev som affärsområdeschef med personal i hela Sverige och uppdrag i både Sverige och Finland. I samband med det utbildade mig också inom affärsmannaskap. 

Våren 2015 drabbades jag av utmattningens ohälsa och fick rådet från läkaren att jag omgående skulle sjukskriva mig och bara lägga energi på att göra sådant jag tyckte var roligt. Det är väl inga problem, tänkte jag. Vilken lyx. 

Men så fel jag hade! Och så svårt att inse att hela jag måste ställa om siktet. Svåra existentiella frågor behövde svar: 

Vem är jag? 

Vad tycker jag är kul? 

Vad vill jag göra med mitt liv?

 

Här någonstans påbörjades en ny resa med att hitta mig själv igen, eller kanske snarare, mitt nya jag. Genom utbildning i psykosyntes, ”Bli den du är” och självledarskap, fick jag många svar men också många nya frågor. Så det blev ett år till inom psykosyntes. Vilket resulterade i att jag diplomerades till samtalscoach

 

Under min utbildning till coach kom jag i kontakt med empatisk kommunikation, Under två dagar förelästes det om empati, självempati, det var två oerhört jobbiga dagar när jag kom i kontakt med något som var helt nytt – självempati. Att våga visa mig svag visade sig vara att visa mig stark. Det väcktes något i mig som inte gick att stoppa, jag var bara tvungen att lära mig mer om empatisk kommunikation – giraffspråket, nonviolent communication. Ett språk för livet som bygger på empati till livet och allt levande med utgångspunkt i känslor och behov. 

 

Här är jag nu (i skrivande stund sommaren 2019) och min resa som egen företagare har precis påbörjats. Min vision om hälsa och välmående i naturen hade jag med mig när jag påbörjade min landskapsvetarutbildning och när jag arbetade som rekreationskonsult samt affärsområdeschef. Den visionen lever vidare och genomsyrar även arbetet i Källarbacken AB. Jag kommer bara att jobba med den på ett annat sätt, nämligen med samtalscoaching via metoden walk & talk i skogsmiljö, skogsbad och föreläsningar. Jag har även kvar mina tidigare kompetensområden inom rekreation och friluftsliv.

 

Både du som privatperson och du som företag är välkommen att höra av dig.

IMG_9425 (2).jpg
DSC_0154.JPG
bottom of page