top of page

SAMARBETSPARTNERS

Skea Trädgård:

Källarbacken har inlett nytt samarbete med Skea Trädgård.

Skea trädgård drivs av Josefine och Tim och deras 2 barn. Allt började som  en dröm om ekologisk självhushållning men drömmen växte och innehåller numera även Gårdsbutik och café.
Kakorna till Källarbacken skogsbad tillverkas av Josefin och råvarorna är lokalt producerade. Kommer inte råvaran från deras egen odling så hämtas den så lokalt som möjligt.

Skea trädgård ligger dessutom strax intill där Källarbacken har sitt namn ifrån och där jag är uppvuxen.

Kika gärna in på Skea trädgårds facebook sida:
https://www.facebook.com/skeatradgard/about/?ref=page_internal

Breanäs Hotell:

Källarbacken är väldigt glad över att inleda ett samarbete med Breanäs Hotell som ligger idylliskt vid sjön Immeln.

 

Breanäs hotell drivs sedan 2019 av Ina och Lasse Pedersen. Ina och Lasse har genomfört en omfattande renovering av både hotellet och restaurangen, de erbjuder även glamping, flying tents och snart även ställplats för husbil.

 

På Breanäs kan du vara upp till 100 pers under en konferens men du kan också vara två.

 

När du bokar konferens hos Breanäs Hotell har du nu även möjligheten att boka Skogsbad och Föreläsning av Källarbacken. Föreläsningen ”Vad f*n tycker jag är kul” är en personlig resa in i utmattningen varvad med forskning.

Dessa går att boka var för sig men även som en kombination där föreläsningen blir teoretisk och där du får möjlighet att praktisera Skogsbadets hälsofrämjande effekter i Breanäs strövområde.

https://www.breanashotell.se/

Naturturismföretagen:

Källarbacken är sedan år 2020 medlem i Naturturismföretagen. 

Naturturismföretagen är de svenska natur- och ekoturismföretagens branschorganisation och gemensamma röst som verkar för bättre förutsättningar att driva naturbaserad turism samt en hållbar utveckling av näringen.

Arbetet bedrivs genom aktivt påverkansarbete, strategiska partnerskap, kunskapsspridning, konsultation och kvalitetsmärkningen för hållbara naturupplevelser – Nature’s Best Sweden.

Klicka på respektive rubrik för mer info:

https://naturturismforetagen.se/

Fysisk aktivitet på recept:

FaR är en metod inom hälso- & sjukvården för att stödja

patienter till ökad fysisk aktivitet. FaR kan användas i

förebyggande syfte, som sekundärprevention men kan

också användas som sjukdomsbehandling. Receptet är

en individanpassad ordination och det kan vara fysisk

aktivitet på egen hand eller hos någon certifierad

friskvårdsaktör.

Källarbacken är numera certifierad enligt Region Skåne och RF-SISU Skåne och får ta emot patienter som fått fysisk aktivtet utskriven på recept från läkare.

 

Klicka på länken för att ta del av Källarbackens erbjudande via FaR:

https://www.rfsisu.se/skane/Viarbetarmed/sarskildauppdrag/far-fysiskaktivitetparecept

 

Klicka på respektive rubrik för mer info:

Naturrika Äventyr:

Naturrika Äventyr är ett samarbete mellan boendealäggningar, aktivitetsföretag och matställen inom Mitt Skåne.

Klicka på respektive rubrik för mer info:

Vill du veta mer om samarbetet mellan naturföretagen inom MittSkåne, låt dig inspireras Visit Mitt Skåne

Glöm inte följa oss på Facebook https://www.facebook.com/visitmittskane/. Gilla, dela och kommentera gärna inlägg. Det som gagnar en företagare i MittSkåne gagnar oss allihop.

Fjorgyn Odlingar&Trädgårdskök:

Att följa en ingivelse är inte att förringa. En söndag i maj 2019 var det just det som hände. Källarbacken fick en förfrågan om att följa med som sällskap på ett event i ”Vad är ett hållbart jordbruk” som hölls av Sambruket i Sösdala bygden och där fanns Karin Johansson som driver Fjorgyn odlingar och trädgårdskök, ett samtal inleddes och på den vägen är det. Karins syn på miljö, närproducerad och ekologisk mat samt hälsa och välmående allt i samklang med vartannat delas utav Källarbacken och är den gemensamma nämnaren.

Matpaket som erbjuds i Källarbackens event kommer från Fjorgyn Odlingar&Trädgårdskök

http://fjorgyn.se

Brizanatur:

Katarina, Katta, Månsson hängiven o proffsig illustratör driver företaget Brizanatur. Källarbackens Marianne och Katta känner varandra sedan många år tillbaka, deras vänskap började som kolleger hos Skogssällskapet. De arbetade tillsammans i olika projekt te.x produktion av Skåneledens fem kartfoldrar, de ingick båda i grafiska gruppen (GG). Detta kollegiala samarbete övergick till en nära vänskap. Att just Katta och Brizanatur fick frågan om att skapa Källarbackens profil, logga, typsnitt, bild- och textredigeringar var inte alls konstigt – Källarbacken kan varmt rekommendera Brizanatur. 

Tack Katta för ditt oerhörda tålamod och engagemang!

www.brizanatur.se

www.illustratorcentrum.se/portfolio/katarina-mansson

Snabbwebb:

Att skapa en hemsida inser jag nu kräver tålamod, engagemang och massa kunskap. Just dessa komponenter besitter Nibras Abdullah och jag är oerhört tacksam för att Källarbacken följde rådet från Nyföretagarcentrum, Hässleholm, att anlita Snabbwebb för detta uppdrag. Nibras är även ärlig och räds inte att säga ifrån när Källarbackens idéer blir lite för tokiga.

Tack Nibras och Snabbwebb för ett mycket proffsigt bemötande!

www.snabbwebb.com

Mindtrekking:

Mindtrekking drivs av Kenneth Joelsson,

vandringsexpert, naturvägledare och

ryggsäcksrevolutionär. Kenneth och jag lärde känna

varandra när vi var arbetade tillsammans

Skogssällskapet där vi planerade rekreation- och

friluftsområden samt låglandsleder såsom Skåneleden.

Vårt första uppdrag tillsammans handlade om en plan

för Osbecksskogar utanför Laholm, Skåne. Ett annat

uppdrag vi arbetat tillsammans i var rekreationsplaneringen av Biskopstorps naturreservat, Halland. 

 

Jag har deltagit på Kenneths vandringsresor till Andalusien, Spanien – Upplevelserika vandringar utförda med skicklighet och fingertoppskänsla.

 

I dag samarbetar vi via våra respektive företag. Det går bra att boka oss för gemensamma event, där vi kompletterar varandras kunskap inom återhämtning i och med naturen.

www.mindtrekking.se/

Naturaktiviteter:

Naturaktiviteter drivs av torparen och mångsysslaren Lars Persson. Lars och jag har guidat skolklasser i olika projekt tillsammans under några år. Dessa guidningar handlade om att få skolbarn, framförallt 5e klassare, att få kännedom om natur- och kulturhistoria, allemansrätt, viltvård, biologisk mångfald, skogsbruk och avslappning med hjälp av ett stilla varande i samklang med natur och skog.

Lars har stor erfarenhet av arbete med guidning för barn och ungdomar i natur. En mycket kompetent naturvägledare som alltid sätter säkerhet och barnens bästa i första rummet.

Vill du veta mer om hur du skulle kunna använda naturaktiviteter för skolklasser, barn, ungdomar är du välkommen att höra av dig – Lars och jag samarbetar vid denna typ av uppdrag. Du får vår gemensamma kompetens och erfarenhet vilka kompletterar varandra.

https://www.facebook.com/naturaktiviteterskane/

logga MT.jpg
FaR_vitbg.png
Naturrika Äventyr
bottom of page