Skogsbad i Frostavallen

Skogsbad för dig som vill få nya rutiner och stressa ner – från Mind Full till Mindful

Shinrin yoku på japanska, forest bathing på engelska och skogsbad på svenska.

Skogsbad:

Att skogsbada är att vandra sakta in i skogens alla färger, dofter, ljud, upplevelser. Vi sitter stilla för att se det lilla – kanske en myras slit eller en snigels stilla framfart. Lyssna – vad är det du hör? Känn – vad känner du? Vinden mot huden, handen mot mossan, regnet mot din kind eller vad känner du inombords, vad händer inuti i dig? Smaka, hur smakar det att vara i naturen? Vad hör du? Vilka ljud är nära och vilka är långt borta, hur upplever du dessa ljud? Under skogsbad händer något inom dig, vi tillåter oss att uppleva detta och vi tillåter naturen ha sin gång, medan vi finns här och nu.

I skogsbad tillåts alla sinnena komma till tals, vi badar alltså inte i ordets rätta bemärkelse utan vi badar i naturens alla naturligheter.

Plats:

Vaxsjön, Frostavallen, Höör - kläder efter väder.
 

När och hur dags?

Måndagar mellan kl 08.00 – 10.00

Den: 19/8, 26/8, 2/9, 9/9, 16/9, 23/9, 30/9, 7/10, 14/10, 21/10

 

Vilka är vinsterna med skogsbad enligt forskningen?

Med skogsbad får du bl.a. ett stärkt immunförsvar, förebygg psykisk hälsa, kreativiteten ökar, du får lättare för att fatta beslut, blodtrycket sjunker och pulsen går ner – ett välbefinnande infinner sig. Att skogsbada ca 2,5 tim/vecka är vad forskningen rekommenderar för bästa och bibehållen effekt.

 

Är du i en utmattning eller knackar den på dörren är detta, enligt forskningen - Ann Dolling, SkogD, universitetslektor ett ypperligt sätt att både "mota Olle i grind" som att rehabiliteras.

"Många upplever att en guidad tur ökar den lugnande effekten eftersom man då får hjälp att fokusera på sinnesintrycken genom de övningar man gör och genom att man hela tiden blir påmind om att se, höra, dofta och känna. Då är det svårare för tankar kring stress, oro, vardagsplanering att få fäste och man kommer lättare till ro."

- Åsa Ottosson, författare och journalist.

Ta med:

  • en liten fika alternativt din frukost, samt vad du vill dricka

  • en filt/liggunderlag eller liknande, då vi kommer ha en liggande meditation.

  • Tänk på kläder efter väder, ev en varm tröja att ta på under stilla stunden

 

Kostnad:
250 kr per gång.
Fråga din arbetsgivare om sponsring av din avgift, moms tillkommer för
företag.
Betalas via Swish: 123 26 86 665 alt. fakturering för företag

Anmäl dig via info@kallarbacken.nu

20190819_092743.jpg
20190819_090039.jpg