top of page

Svensk Turistförening-Guide

STF – Svenska Turistföreningen

STF är en ideell medlemsförening som arbetar för att alla ska ha tillträde till Sveriges vackra natur. Föreningens arbete innebär bland annat att skapa möjligheter att turista hållbart i Sverige. Vår svenska natur är öppen för alla tack vare allemansrätten och STF vill inspirera och guida till nya äventyr i natur- och kulturmiljöer.

Det finns mycket att upptäcka i Sverige och årligen arrangerar STF flera kurser och aktiviteter på anläggningar nationellt och i föreningens många lokalavdelningar. Med målet att vara en tydlig röst för aktuella miljöfrågor. STF värnar om den svenska miljön, och vill att den ska finnas kvar även för nästkommande generationer. Källarbacken är STF-Guide och erhåller genom svenska turistföreningen gratis skogsbad årligen.

Varför är Källarbacken STF-Guide?

Av en slump stötte jag på STF Östra Skånes ordförande, Bengt Klingheim. Vi var på föreläsning på Fulltofta Naturcentrum i Skåne. Vi lyssnade på Marcus Torgeby, som band annat skrivit boken ”Löparens Hjärta” en väldigt fin och intressant föreläsning om hur det är att sova ute, omställning och hållbart levande. Bengt och jag började samtala kring vad Källarbacken gör och står för – Hälsa och Välmående i naturen. Jag berättade om guidade skogsbad och vad det innebära att sakta in på tempot och hur svårt det är i dagens samhälle att verkligen vara närvarande. Vi pratade om utmattning och vikten av återhämtning som Anders Hansen säger i tv-programmet ”Hjärnstark” – ”Det är inte stressen som gör oss sjuka utan det är bristen på återhämtning.” Stress är rent av livsviktigt, det är tack vare stress som vi vaknar och kommer upp varje morgon.

Bengt tyckte att skogsbad skulle vara något för STF att bidra med till sina medlemmar och andra, att skogsbad passade in i STF-programmet och frågade om jag var intresserad av att bli STF-guide och hålla i skogsbad. Detta ville jag givetvis bidra med. Vid fyra tillfällen under året, två på våren och två på hösten, erbjuder Källarbacken i samarbete med svenska turistföreningen gratis skogsbad.

Att få vara STF-guide och bidra med skogsbad tillsammans med svenska turistföreningen känns oerhört fint. Att på detta vis få bidra till hälsa och välmående, ett stilla varande, till ökad förståelse till betydelsen av återhämtning, ett lugnare tempo för STF medlemmar men också till alla andra som vill ha ett stilla varande i skogen är ett ärofullt uppdrag.

Vill du veta mer om skogsbad, klicka här.

 

Våren 2022

Skogsbad i Bockeboda strövområde:

Klicka här för utskriftsvänlig pdf

Skogsbad i Kullaskogen strövområde:

Klicka här för utskriftsvänlig pdf

STF Östra Skåne vårprogram:

Klicka här för utskriftsvänlig pdf

Länkar

STF – Svenska Turistföreningen:

https://www.svenskaturistforeningen.se/

STF Östra Skåne Lokalavdelning - Svenska Turistföreningen:

https://www.svenskaturistforeningen.se/engagemang/lokalavdelningar/stf-ostra-skane/

 

Varmt Välkommen!

Anmäl dig till info@kallarbacken.nu

20200809_124552.jpeg
20201227_133011.jpeg
20210114_114901.jpeg
20201008_092407.jpg
bottom of page